Bespaar 35% waterkosten | Wij planten bomen over de hele wereld🌳| GRATIS VERZENDING IN NL EN BE

Plant een boom

Op welke manier planten wij bomen? 

Wij hebben gekozen om voor elke €85,- die wordt besteed op onze website één boom te planten, waarbij wijzelf of de klant kan kiezen in welk gebied een boom geplant wordt. Wij zijn een partnerschap gestart met OneTreePlanted en plant bomen verspreid over de hele wereld, bijvoorbeeld ook in de gebieden waar de Chimpanzees steeds meer worden bedreigd door toenemende ontbossing. Voor meer informatie kun je altijd een kijkje nemen op https://onetreeplanted.org/.

Waarom kiezen wij voor bomen? 

Bomen helpen de lucht die we inademen te zuiveren, filteren het water dat we drinken en bieden een habitat aan meer dan 80% van de biodiversiteit op het land. Bossen verschaffen werk aan meer dan 1,6 miljard mensen, absorberen schadelijke koolstof uit de atmosfeer en zijn belangrijke ingrediënten van 25% van alle geneesmiddelen.

Bomen helpen de lucht die we inademen te zuiveren. Door hun bladeren en schors absorberen ze schadelijke stoffen en geven ze schone zuurstof af die wij kunnen inademen. In stedelijke omgevingen absorberen bomen verontreinigende gassen zoals stikstofoxiden, ozon en koolmonoxide, en vegen ze deeltjes zoals stof en rook op. Toenemende kooldioxide-niveaus, veroorzaakt door ontbossing en verbranding van fossiele brandstoffen, houden warmte vast in de atmosfeer.

Bomen spelen een sleutelrol bij het opvangen van regenwater en het verminderen van het risico op natuurrampen zoals overstromingen en aardverschuivingen. Hun ingewikkelde wortelsystemen werken als filters, verwijderen verontreinigende stoffen en vertragen de opname van het water in de bodem. Dit proces voorkomt schadelijke erosie door waterverschuivingen en vermindert het risico op oververzadiging en overstromingen.

In één enkele boom kunnen honderden soorten insecten, zwammen, mossen, zoogdieren en planten leven. Afhankelijk van het soort voedsel en schuilplaats dat ze nodig hebben, hebben verschillende bosdieren verschillende soorten habitats nodig. Zonder bomen zouden bosdieren nergens hun thuis kunnen vinden.

Kan ik zelf ook meehelpen? 

Dat doe je al! Voor elke €85 uitgegeven op deze website wordt een boom geplant in één van de gebieden waar OneTreePlanted actief zijn, en dat is verspreid over de hele wereld: Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië/Nieuw Zeeland. Zelf kan je ook de website bezoeken voor meer informatie: https://onetreeplanted.org/. 

x

x