Bespaar 200,- per jaar | Wij planten bomen over de hele wereld🌳| GRATIS VERZENDING IN NL EN BE

Plant een boom

🌳

Op welke manier planten wij bomen? 

Wij hebben gekozen om voor elke €85,- die wordt besteed op onze website één boom te planten, waarbij wijzelf of de klant kan kiezen in welk gebied een boom geplant wordt. De organisatie waar wij voor gekozen hebben heet: OneTreePlanted en plant bomen verspreid over de hele wereld, bijvoorbeeld ook in de gebieden waar de Chimpanzees steeds meer worden bedreigd door toenemende ontbossing. Voor meer informatie kun je altijd een kijkje nemen op https://onetreeplanted.org/ en zelfs beslissen om ook een steentje bij te dragen door een boom te planten. 

Waarom kiezen wij voor bomen? 

Bomen helpen de lucht die we inademen te zuiveren, filteren het water dat we drinken en bieden een habitat aan meer dan 80% van de biodiversiteit op het land. Bossen verschaffen werk aan meer dan 1,6 miljard mensen, absorberen schadelijke koolstof uit de atmosfeer en zijn belangrijke ingrediënten van 25% van alle geneesmiddelen.

Bomen helpen de lucht die we inademen te zuiveren. Door hun bladeren en schors absorberen ze schadelijke stoffen en geven ze schone zuurstof af die wij kunnen inademen. In stedelijke omgevingen absorberen bomen verontreinigende gassen zoals stikstofoxiden, ozon en koolmonoxide, en vegen ze deeltjes zoals stof en rook op. Toenemende kooldioxide-niveaus, veroorzaakt door ontbossing en verbranding van fossiele brandstoffen, houden warmte vast in de atmosfeer.

Bomen spelen een sleutelrol bij het opvangen van regenwater en het verminderen van het risico op natuurrampen zoals overstromingen en aardverschuivingen. Hun ingewikkelde wortelsystemen werken als filters, verwijderen verontreinigende stoffen en vertragen de opname van het water in de bodem. Dit proces voorkomt schadelijke erosie door waterverschuivingen en vermindert het risico op oververzadiging en overstromingen.

In één enkele boom kunnen honderden soorten insecten, zwammen, mossen, zoogdieren en planten leven. Afhankelijk van het soort voedsel en schuilplaats dat ze nodig hebben, hebben verschillende bosdieren verschillende soorten habitats nodig. Zonder bomen zouden bosdieren nergens hun thuis kunnen vinden.

Kan ik zelf ook meehelpen? 

Ja dat kan. Naast een bestelling plaatsen bij ons (wat bijdraagt aan het planten van bomen) kan je er ook zelf voor kiezen om een aandeel te worden in de vergroening van de wereld. Door zelf de website te bezoeken https://onetreeplanted.org/ kun je heel makkelijk een eigen bijdrage leveren. 

 

x

x